Розстріл хмельницького Майдану: полковнику СБУ Крайтору повідомили про підозру

Читать на русском
Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику управління спецслужби в Хмельницькій області за розстріл місцевого Майдану.

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури повідомив про підозру колишньому начальнику управління Служби безпеки в Хмельницькій області Віктору Крайтору за розтріл місцевого Євромайдану.

Про це в Facebook написала адвокат Євгенія Закревська, повідомляє «Слово і Діло».

«Віктору Крайтору повідомили про підозру», – зазначила адвокат.

За словами Закревської, запобіжний захід Крайтору обиратимуть сьогодні, 17 грудня в Подільській районному суді міста Києва о 15:00. Вона додала, що слідчим суддею обрано Володимира Гребенюка.

«В понеділок 17 грудня о 15:00 в Подільському суді (Хорива, 21) розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура проситиме тримання під вартою. Суддя Володимир Гребенюк», – написала Закревська.

Як відомо 19 лютого 2014 року біля будинку СБУ в Хмельницькій області зібралися активісти. Їх ігнорували, а коли ситуація загострилася – пролунали постріли. По людям стріляли з приміщення з кулемета. Неподалік від входу лежала Людмила Шеремет, їй куля потрапила прямо в голову. Ще низка людей отримали безпечні поранення. Пізніше вночі від куль загинув ще один хлопець і ще 10 активістів отримали поранення. Відповідальність на себе за дачу наказу стріляти по активістам взяв саме Крайтор.

Також екс-начальнику хмельницького СБУ раніше повідомляла про підозру військова прокуратура за перевищення службових повноважень. Проте 20 березня 2015 року прокурор військової прокуратури закрив кримінальне провадження і зняв всі підозри з Крайтора. З 2017 року цю справу розслідує департамент спецрозслідування ГПУ.

Нагадаємо, ГПУ завершила експертизу щодо розстрілів на Майдані. Також у прокуратурі відзвітували про розслідування справ Майдану. Раніше Генпрокуратура повідомила про підозру ще одному «беркутівцю».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: