Бойовики зірвали розмінування поблизу пункту «Мар’їнка» – СЦКК

Читать на русском
27 грудня поблизу КПВВ Мар’їнка вздовж автомобільної дороги Н15 українські сапери мали проводити роботи з розмінування, але бойовики проігнорували режим тиші.
Ілюстративне фото.

У четвер, 27 грудня, на ділянці поблизу КПВВ «Мар’їнка» вздовж автомобільної дороги Н15 українські сапери мали проводити роботи з розмінування та виявлення вибухонебезпечних предметів, однак бойовики зірвали їх.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила українська сторона СЦКК, передає штаб Операції об’єднаних сил.

Війна на Донбасі: чого чекати в 2019 роціЗа даними порталу, 6 жовтня 2017 року президент України Петро Порошенко пообіцяв повернути Донбас. Про перспективи реінтеграції в 2019 році поговорили з експертами.

26 грудня для безпечної роботи представників СММ ОБСЄ та інших фахівців під час проведення запланованих робіт як від Збройних сил України, так і незаконних збройних формувань були надані гарантії дотримання режиму «Тиша».

Планувалося, що роботу саперів, яких зобов’язалася виділити українська сторона, будуть забезпечувати дзеркальний патруль СММ ОБСЄ, а також спостережна група української сторони СЦКК.

На час заходів із розмінування, 27 грудня з 10:00 до виконання робіт, планувалося перекрити рух транспортних засобів і цивільного населення через контрольного пункту в’їзду-виїзду «Мар’їнка», а цивільним особам запропонувати скористатися в четвер сусідніми КПВВ «Новотроїцьке» та «Майорськ».

«На жаль, ввечері 26 грудня, коли всі організаційні заходи були погоджені, представники збройних формувань російських окупаційних військ цинічно в односторонньому порядку зірвали виконання запланованих робіт», – заявляє українська сторона СЦКК.

«У листі до представників СММ ОБСЄ вони зазначили, що відмовляються від своїх зобов’язань і не гарантують дотримання режиму «Тиша» під час робіт із розмінування», – додали там.

Українська сторона СЦКК заявляє, що «такі дії окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань Російської Федерації вкотре наражають на небезпеку цивільне населення», й закликає до розуміння небезпеки таких дій.

Раніше на Донбасі виникли проблеми з водопостачанням.

Також відзначимо, Росія відправила на Донбас черговий «гумконвой».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: