Бойовики розмістили «Гради» в Луганській області – СЦКК

Читать на русском
Збройні формування Росії і їх найманці розмістили 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 Град, 122 мм, поблизу Кришталевого в Луганській області.

Збройні формування Росії і їх найманці розмістили 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 Град, 122 мм, поблизу Кришталевого в Луганській області.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу операції Об'єднаних сил у Facebook, пише «Слово і Діло».

Так, 22 грудня цього року, БПЛА СММ ОБСЄ дальнього радіусу дії зафіксував неподалік від Кришталевого (колишній Красний Луч) 22 Гради.

«Команда СММ у своїх звітах від 17 і 22 листопада поточного року вже відзначала скупчення найманцями збройних формувань Російської Федерації біля цього населеного пункту заборонених рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів від 21 вересня 2016 року реактивних систем залпового вогню. Тоді було враховано, відповідно, 16 і 21 одиницю БМ-21 Град», - йдеться в повідомленні.

Того ж дня, за лініями відводу в постійному місці зберігання важкого озброєння в непідконтрольних владі районі Луганської обл. спостерігачі Місії зафіксували, що до сих пір не вистачає 14 одиниць самохідних гаубиць (2С1), 10 буксирувальних гаубиць (дев'яти Д-30 «Жаба», 122 мм, і однієї 2А65 Мста-Б, 152 мм), а також чотирьох одиниць РСЗО.

«Українська сторона СЦКК зазначає, що такі нахабні дії російсько-окупаційних військ у черговий раз демонструють стійке небажання дотримуватися мінських домовленостей, відверте нехтування взятих на себе зобов'язання в рамках консультацій ТКГ щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін і зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі», - йдеться в повідомленні.

Раніше в СЦКК повідомили про обстріл бойовиками Донецька.

Також відзначимо, що на Донбасі був ліквідований командир бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: