Кого українці бачать майбутнім президентом

Читать на русском

Верховна Рада затвердила датою проведення президентських виборів 31 березня 2019 року. І не встигли українці засмутитися з приводу того, що вибори скасують через воєнний стан в країні, як знову потрібно переживати про те, що голосувати немає за кого. Адже, за останніми соціологічними опитуваннями, близько 22,6% громадян важко сказати, за кого б вони проголосували, якби вибори відбулися найближчої неділі. «Слово і Діло» розбиралося, навпроти чийого прізвища поставили б галочку українці, які вже визначилися.

У чинного президента України Петра Порошенка рейтинг невисокий, а за останні кілька років він опустився ще нижче. За даними (за жовтень) КМІС, Центру Разумкова та групи «Рейтинг», за Порошенка готові проголосувати лише 8% українців. А нпарикінці 2016 року це готові були зробити майже 12% громадян.

Найвищі рейтинги в лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Станом на жовтень 16% українців бачать її майбутнім президентом. Щоправда, минулого місяця ця цифра була більшою – майже 18%. Але її рейтинг зріс з 11,1% наприкінці 2016 року, й за симпатіями вона обігнала чинного президента.

Обігнав Порошенка також шоумен Володимир Зеленський, якого, за останніми даними, хочуть бачити в кріслі на Банковій 8,8% українців. При цьому сам Зеленський ще не заявляв про намір балотуватися на виборах. На четвертому місці екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, за нього голоси можуть віддати 7,7% українців, а «пік популярності» політика був у травні – 9,4%.

Зовсім крихітні шанси стати президентом, за даними соціологів, у Сергія Тарути, Дмитра Добродомова, Руслана Кошулинського та Романа Насірова.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, на чому піарилися можливі кандидати в президенти цього тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: