Суд продовжив обов'язки судді з Волинської області

Читать на русском
Судді з райсуду Волинської області продовжили дію трьох обов'язків, покладених судом після розгляду клопотання про запобіжний захід.
Наталія Сушик

Суд продовжив дію процесуальних обов'язків судді Шацького районного суду Волинської області Наталії Сушик, покладених на неї після внесення застави.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Дело».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Щур подав клопотання про продовження дії процесуальних обов'язків Сушик. Прокурор зазначив, що наявні ризики, передбачені ст. 177 КПК України, наразі не зменшилися й продовжують існувати. На думку Щура, суддя може переховуватися від правоохоронців і суду, незаконно впливати на свідків, експертів або фахівців у цьому ж кримінальному провадженні або перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином. Він також додав, що завершити досудове розслідування наразі неможливо, а тому необхідно продовжити дію обов'язків.

Своєю чергою Сушик та її адвокат проти задоволення клопотання прокурора заперечували, просили в його задоволенні відмовити й вказали на відсутність будь-яких доказів причетності до скоєння вказаного кримінального злочину.

Вислухавши обидві сторони, суд задовольнив клопотання й продовжив дію обов'язків до 19 грудня. Так, Сушик подовжили три обов'язки: прибувати за першою вимогою, повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи та утримуватися від спілкування зі свідками.

Нагадаємо, прокуратура передала НАБУ справу про хабар судді Сушик. Також Вища рада правосуддя відсторонила її від правосуддя. Раніше суд відпустив під особисте зобов'язання заступника мера Луцька Олександра Рачкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: