Сьогодні закінчується дія воєнного стану

Читать на русском
Запроваджений українським парламентом військовий стан у 10 областях України, які межують з Російською Федерацією, закінчується 26 грудня.

Сьогодні, 26 грудня закінчується дія режиму воєнного стану, який запровадила Верховна Рада України за рішенням президента Петра Порошенка.

Дія положення втрачає чинність о 14:00, повідомляє «Слово і Діло».

Воєнний стан в Україні було запроваджено з 14:00 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб – до 14 годин дня 26 грудня 2018 року.

В Україні запровадили воєнний стан – як голосували депутатиВерховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в Україні. За проголосували 276 народних депутатів, при 226 необхідних.

Він діяв в областях, розташованих уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону та на узбережжі Чорного і Азовського морів.

До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

Як відомо, воєнний стан в Україні запровадили після російської агресію в Керченській протоці. 25 листопада спецпризначенці Збройних сил РФ захопили три українських судна, які пливли до Азовського моря. В ході захоплення росіяни застосували зброю і поранили шістьох українських моряків. Наразі всі вони перебувають у російському полоні та майже всі заявили про те, що вони є військовополоненими.

Нагадаємо, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Курт Волкер пояснив, чому не можна продовжувати дію воєнного стану. Раніше Порошенко розповів про терміни дії воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: