Президент розповів про терміни дії воєнного стану

Читать на русском
Воєнний стан, який діє в 10 областях України, буде продовжено лише в разі широкомасштабного вторгнення військ Російської Федерації.

Воєнний стан, який діє в 10 областях України, буде продовжено лише в разі широкомасштабного вторгнення військ Російської Федерації.

Про це заявив Петро Порошенко під час прес-конференції, передає «Слово і Діло».

Воєнний стан в Україні: які обмеження та заборони можуть запроваджувати в країніВоєнний стан діє в десяти областях України до 26 грудня. Поки жодні права та свободи українців не обмежували.

За словами Порошенка, якщо не буде повномасштабного вторгнення РФ, то військовий стан продовжено не буде і розпочнеться підготовка до президентських та парламентських виборів.

«Моя принципова позиція, воєнний стан не заважатиме проведенню виборів. І якщо не почнеться широкомасштабна агресія, вторгнення військ Російської Федерації на територію України поза межами лінії зіткнення на Донбасі та адміністративного кордону Криму, воєнний стан продовжено не буде. І почнеться, згідно з постановою, проголосованою Верховною Радою, підготовка до виборів президента України 31 березня 2019 року», - зазначив президент.

Нагадаємо, раніше глава Служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО Валентин Петров заявив, що у найближчі роки у світі може розпочатися глобальний військовий конфлікт.

Додамо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що у жодному регіоні при воєнному стані не обмежені права українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: