РНБО затвердила основні показники державного оборонного замовлення до 2021 року

Читать на русском
Рада національної безпеки та оборони України на засіданні в середу затвердила основні показники державного оборонного замовлення.
Ілюстративне фото.

Рада національної безпеки та оборони України на засіданні в середу затвердила основні показники державного оборонного замовлення (ДОЗ) на 2019-2021 роки.

Як пише «Слово і Діло», про це секретар РНБО Олександр Турчинов нагадав, що в державному бюджеті України на 2019 рік передбачено збільшення фінансування завдань оборони та безпеки на 33,3 млрд грн порівняно з 2018 роком і передбачено в сумі 212 млрд грн, що становить 5,37% валового внутрішнього продукту.

Проїдання чи розвиток: скільки грошей отримає армія в 2019 роціБюджет Міноборони за останні три роки, як правило, становив близько половини всіх оборонних витрат держави, які в 2019 році можуть досягти 200 мільярдів.

За його словами, за підсумками виконання ДОЗ у 2018 році до Збройних Сил України було поставлено понад 3 тисяч зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів, більше ніж 450 тисяч ракет і боєприпасів.

«У 2019 буде завершено кілька пріоритетних проектів зі створення ракетної та ракетно-реактивної зброї», - зазначив Турчинов, додавши, що це насамперед стосується ракет зі збільшеною дальністю ураження, комплексу крилатих ракет наземного базування для знищення морських цілей, що «значно посилить берегову оборону Чорноморського та Азовського узбережжя України».

«Підтримуватимуться перспективні розробки та виробництво озброєння і військової техніки, важкої гаубичної артилерії, засобів протиповітряної оборони та зв'язку, бронетанкової техніки, розширено виробництво боєприпасів та снарядів», - сказав секретар РНБО, наголосивши, що вся нова зброя і військова техніка мають відповідати стандартам НАТО.

Турчинов також зазначив, що з 2017 року в Україні почалася трирічна система держоборонзамовлення.

На засіданні було проаналізовано результати впровадження заходів, передбачених правовим режимом воєнного стану, затверджено основні показники ДОЗ на 2019-2021 роки та розглянуто питання про впровадження додаткових санкцій до фізичних і юридичних осіб РФ.

Раніше «Слово і Діло» писало про головні військові підсумки 2018 року.

А Петро Порошенко сьогодні оголосив про припинення воєнного стану в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: