Волкер знову пообіцяв Києву військову допомогу

Читать на русском
Вашингтон має намір надати Україні два транші військової допомоги, їх терміни і деталі ще опрацьовуються.

У найближчі два роки США планують надати Україні два транші військової допомоги.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, пише видання «День» у п'ятницю, 21 грудня.

Волкер пояснив, чому не можна продовжувати дію воєнного стануКурт Волкер заявив, що дуже важливо не продовжувати дію воєнного стану в 10 областях країни.

«Ми координуємо дії з Україною й обмінюємося думками про вашу оборонну стратегію, розвиток оборонних можливостей. Причому ми обговорюємо разом, які є прогалини, що потрібно зробити та чим ми можемо допомогти. Я допускаю, що про перший транш згаданої військової допомоги Конгрес повідомить на початку нового року. І, можливо, при цьому йтиметься про можливості ВМС, протиповітряної оборони», – сказав Волкер.

За його словами, другий транш військової допомоги «буде наданий пізніше, наступного року».

Він додав, що «ми будемо координувати свої дії щодо специфічних систем разом з українськими представниками, щоб знати їхні потреби».

Нагадаємо, раніше Волкер заявляв, що найближчим часом США можуть оголосити про нові поставки зброї в Україну.

На поставки військової допомоги Україні, включаючи оборонне озброєння летального характеру, в 2019 фінансовому році Вашингтон заклав $250 млн. У бюджеті США на поточний рік на ці цілі було виділено $200 млн.

Цього тижня Волкер перебував у Києві, де за день він провів зустрічі з головою парламенту Андрієм Парубієм і міністром оборони Степаном Полтораком.

Крім того, Волкер обговорив із президентом Петром Порошенком низку питань, у тому числі щодо українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: