У російському МЗС заявили, що Київ «готується до кіберпровокації»

Читать на русском
Захарова заявила, що Київ може готувати провокацію у кіберпросторі, зокрема за сприяння представників НАТО, які перебувають на території України.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Київ може готувати провокацію у кіберпросторі, зокрема за сприяння представників НАТО, які перебувають на території України.

Як пише «Слово і Діло», про це Захарова заявила 24 грудня, передає ТАСС.

США вдвічі збільшать допомогу Україні на підтримку кібербезпекиСполучені Штати подвоять розмір допомоги Україні в сфері кібербезпеки - з 5 до 10 мільйонів доларів.

За словами Захарової, «на думку про провокації у кіберпросторі» наводять слова начальника головного управління зв'язку та інформаційних систем генштабу ЗСУ Володимира Рапко, який «заявив про переведення підрозділів кібернетичної безпеки у бойовий режим роботи».

«Ймовірно, представники центру передового досвіду НАТО в області комп'ютерної безпеки, що знаходяться на території України та дислокуються у Талліні - і військовослужбовці 77-ї бригади психологічних операцій ЗС Великобританії, що спеціалізуються на веденні інформаційної війни, надають консультації та практичну допомогу українській стороні щодо реалізації даної операції», - заявила Захарова.

Нагадаємо, кіберпідрозділи ЗСУ працюють у бойовому режимі.

Також чеські спецслужби звинуватили російських хакерів у атаках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: