США вдвічі збільшать допомогу Україні на підтримку кібербезпеки

Читать на русском
Сполучені Штати подвоять розмір допомоги Україні в сфері кібербезпеки - з 5 до 10 мільйонів доларів.

Сполучені Штати подвоять розмір допомоги Україні в сфері кібербезпеки - з 5 до 10 мільйонів доларів.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив заступник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вес Мітчелл після зустрічі з президентом Петром Порошенком, передає УНІАН.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна отримає два американських патрульних катери «Island»Сказано 4 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми обговорили питання кібербезпеки. І я з гордістю можу оголосити, що ми подвоюємо розмір допомоги в цьому напрямку — зміцненні кібербезпеки — з 5 млн дол. до 10 млн», - сказав він.

Мітчелл додав, що обговорив з Порошенком і ситуацію на сході України.

«Я ще раз підкреслив нашу неухильну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. І я ще раз наголосив, що США надалі відкидають агресію Росії проти України, і висловив оцінку США тих зусиль, які робить президент і його команда у відстоюванні безпеки України», - підкреслив Мітчелл.

За його словами, обговорювалися також питання, що стосуються економічних та політичних реформ, зусилля в дотриманні рекомендацій Міжнародного валютного фонду.

Як відомо, оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає виділення 350 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.

У проекті бюджету США на 2019 рік передбачено надання Україні 200 млн доларів для посилення безпеки і оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: