Рада надала ЦВК десятки мільйонів на кібербезпеку

Читать на русском
Центральна виборча комісія отримає 49,66 мільйона гривень на посилення кібербезпеки інформаційних систем.

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №8496 про зміни до державного бюджету на 2018 рік, виділивши гроші на посилення кібербезпеки Центрвиборчкому.

Як повідомляє «Слово і Діло», відповідне рішення на засіданні в четвер, 22 листопада, підтримали 253 народних депутати.

Парубій обговорив із Волкером кібербезпеку під час виборівГолова Верховної Ради України Андрій Парубій та спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер на зустрічі в п'ятницю, 14 вересня обговорили інформаційні та кіберзагрози майбутніх виборів з боку Російської Федерації.

Закон передбачає зменшення видатків за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету» місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 49 мільйонів 660 тисяч гривень.

Замість цього гроші підуть на посилення кібербезпеки інформаційних систем ЦВК. Закон набуде чинності наступного дня після офіційної публікації.

Раніше стало відомо, що в Центрвиборчкомі створять підрозділ із кібербезпеки.

Нагадаємо, ЦВК звернулася до Верховної Ради з проханням перерозподілити близько 50 мільйонів гривень на гарантування кібербезпеки майбутніх виборів.

5 жовтня під час засідання Верховної Ради новообрані члени Центрвиборчкому склали присягу.

Наприкінці вересня Верховна Рада призначила новий склад ЦВК. Були обрані 14 нових членів, термін повноважень ще двох триває й одне місце залишається вакантним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: