Чорногорія домагатиметься автокефалії для своєї церкви

Читать на русском
Сербська православна церква є панівною в Чорногорії. Чорногорська православна церква проголосила себе автокефальною в 1993 році, проте не має визнання.

Влада Чорногорії буде домагатися автокефалії для Чорногорської православної церкви. Про це в інтерв'ю на каналі RTCG заявив президент Чорногорії Міло Джуканович.

За його словами панівна в Чорногорії Сербська православна церква підриває незалежність Чорногорії, пише «Слово і Діло».

«Сербська православна церква дуже наполегливо підриває чорногорську незалежність. Я вважаю, що необхідно продовжити роботу щодо відновлення автокефальної Чорногорської православної церкви, і держава буде цим займатися і нести за це відповідальність», - сказав Джуканович.

Сербська православна церква є панівною в Чорногорії. Чорногорська православна церква проголосила себе автокефальною в 1993 році, проте не має визнання.

Чорногорська православна церква займала 9 місце в переліку автокефальних православних церков до 1918 року. Тоді Сербія фактично заборонила діяльність ЧПЦ, а в 1922 році добилася від Константинополя документальної згоди на приєднання до Белградської митрополії Чорногорської церкви.

Раніше Чорногорія відповіла Трампу на слова про «агресивний народ».

Також відзначимо, стало відомо, коли Сербія і Чорногорія вступлять до Євросоюзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: