Названий переможець виборів у Чорногорії

Читать на русском
Згідно із 15% підрахованих голосів на виборах президента Чорногорії перемагає кандидат від DPS та колишній прем’єр-міністр Міло Джуканович.

Згідно із 15% підрахованих голосів на виборах президента Чорногорії перемагає кандидат від DPS та колишній прем’єр-міністр Міло Джуканович.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє чорногорський портал RTCG.

Вибори за технологією блокчейн: як це працює і що дасть?У 2019 році в Україні відбудуться вибори. Проблема чесного голосування гостро стоїть уже десятки років. Реформи проводили, кодекси переписували, а адмінресурс, як і раніше, в тренді. В інноваційних технологіях розбирались експерти.

Так, за прозахідного кандидата Джукановича віддало голоси має 55,1% виборців, тоді як за кандидата від об'єднаної опозиції Младeна Бояніча - 35,5%. На третьому місті - соціал-демократ Драгін'я Вуксановіч (5,9%). Загалом у виборах прийняло участь 532,6 тис. осі.

У випадку, коли Джуканович збереже свій рівень підтримки, то він стане переможцем вже в першому турі. Якщо ж його рівень підтримки впаде нижче 50% - другий тур відбудеться за два тижні.

Сьогоднішні прeзидeнтські вибори — треті з моменту відновлення незалежності Чорногорїї в 2006 році.

Нагадаємо, що парламентські вибори у Чорногорії 2016 році були затьмарені спробою державного перевороту. Двадцять осіб були звинувачені в плануванні збройних нападів на державні установи і задумі убити колишнього прем'єр-міністра Міло Джукановича.

Нагадаємо, раніше вибори відбулися в Угорщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: