Чорногорія відповіла Трампу на слова про «агресивний народ»

Читать на русском
Уряд Чорногорії відповів на заяву президента США Дональда Трампа про необхідність захисту таких маленьких союзників з НАТО.

Уряд Чорногорії відповів на заяву президента США Дональда Трампа про необхідність захисту таких «маленьких союзників з НАТО».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві на сайті відомства, оприлюдненій у четвер, 19 липня.

Стало відомо, коли Сербія та Чорногорія вступлять до ЄвросоюзуГолова Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що Сербія і Чорногорія можуть стати членами Євросоюзу до кінця 2025 року.

У заяві йдеться, що країна, будучи новим членом НАТО і кандидатом в ЄС, робить свій внесок у мир і стабільність не тільки на європейському континенті, а й в Афганістані - разом з американськими солдатами в Афганістані.

Відзначається, що Чорногорія стала єдиною балканською країною, в якій під час розпаду Югославії не спалахнула війна.

«Ми будуємо дружні відносини і досі не втратили жодного друга, в той же час, ми здатні сміливо захищати наші власні національні інтереси. У сучасному світі неважливо, наскільки ви великі чи маленькі. Важливо, наскільки ви цінуєте цінності свободи, солідарності і демократії», - йдеться в заяві.

Виходячи з цього, підкреслюється в заяві, дружба і союз Чорногорії та США є міцними і постійними.

Напередодні Трамп заявив, що американські війська не повинні захищати Чорногорію, оскільки «це дуже несправедливо, адже вони навіть не платять».

На думку Трампа, Чорногорія - це крихітна країна з «дуже сильними і дуже агресивними людьми». «Вони можуть розлютитися, і - вітаю! - у вас Третя світова війна», - заявив Трамп.

Чорногорія вступила в НАТО 5 червня 2017 року, ставши наймолодшою ​​учасницею Альянсу. Її оборонні витрати в 2017 році, згідно з відкритими джерелами, склали 66 млн євро, тобто 1,66 відсотка ВВП країни.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: