МЗС України припиняє оформлення віз у міжнародних аеропортах

Читать на русском
В Україні з 1 січня 2019 року не будуть оформляти візи для іноземців у міжнародних аеропортах.

Україна з 1 січня 2019 року припинить оформлення віз для іноземних громадян у міжнародних аеропортах.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць в інтерв'ю виданню «Лівий берег», оприлюдненому в п'ятницю, 21 грудня.

Громадяни яких країн можуть оформити візу в Україну, не виходячи з домуМіністерство закордонних справ розпочало онлайн-оформлення іноземцям електронних віз для в’їзду в Україну з діловою або туристичною метою.

За словами дипломата, з 1 січня припиняється оформлення віз у міжнародних аеропортах і розширюється функціонал електронної візи.

Як повідомив Заяць, в МЗС визнали, що оформлення віз в аеропорту – несучасна й неефективна методика, оскільки частина іноземців не розмовляють англійською, частина іноземців не мають банківської картки, якою можна сплатити консульський збір.

Зазначається, що тепер функціонал електронної візи буде розширений за рахунок збільшення кількості держав, громадяни яких зможуть її оформити, а також розширюється перелік підстав для її видачі.

«Зараз підставою є лише туристична або ділова поїздка. З 1 січня до цього додаються також лікування, приватні поїздки для відвідування родичів. Додаються візи для журналістів. Отже, електронними візами ми перекриваємо практично всі неімміграційні типи подорожей», – зазначив дипломат.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2019 року підвищується вартість оформлення електронних віз з 65 до 85 доларів.

Як повідомлялося, в квітні Україна видала першу електронну візу іноземцю. Її отримав громадянин Таїланду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: