Макрон доручив прем'єру зустрітися з протестувальниками

Читать на русском
На екстреному засіданні уряду президент Франції Еммануель Макрон попросив прем'єр-міністра країни Едуара Філіпа прийняти лідерів представлених в парламенті партій.

На екстреному засіданні уряду президент Франції Еммануель Макрон попросив прем'єр-міністра країни Едуара Філіпа прийняти лідерів представлених в парламенті партій, а також представників демонстрантів з руху «жовті жилети».

Як повідомляє AFP, президент доручив чиновникам налагодити діалог і вжити заходів для розв'язання кризи, пов'язаної з демонстраціями проти підвищення цін на паливо, передає «Слово і Діло».

Голові МВС Крістофу Кастанеру доручено провести аналіз ситуації, щоб адаптувати до неї правоохоронну систему.

ЗМІ повідомляли, що Макрон не робитиме заяви за підсумками наради з прем'єр-міністром країни Едуардом Філіпом, головою МВС Крістофом Кастанером і іншими посадовими особами.

Зустріч президента з міністрами тривала майже дві години і була повністю присвячена протестам, що охопили країну.

Після повернення з саміту G20 в Аргентині президент Макрон відразу попрямував в центр Парижа, де протестуючі пошкодили один з головних символів міста - Тріумфальну арку. На прес-конференції вранці він пообіцяв притягнути до суду організаторів заворушень, які мали на меті посіяти хаос і завдали збитку місту і мирним громадянам.

За підсумками суботньої акції протесту в Парижі було затримано понад 400 осіб, постраждали понад 130. За весь час протестів загинули три людини. Влада Франції розмірковує над запровадження режиму надзвичайного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: