Мін'юст пропонує скасувати довічне ув'язнення для жінок

Читать на русском
Міністерство юстиції України виступає з ініціативою скасування довічного ув'язнення для жінок.
Одесская колония № 74.

Міністерство юстиції України виступає з ініціативою скасування довічного ув'язнення для жінок.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов.

У Мін’юсті скаржаться на відсутність коштів для оновлення медобладнання у в’язницяхЗа останні 6 років з бюджету не виділяються кошти на ремонт та оновлення медобладнання у пенітенціарних закладах охорони здоров'я.

«Ми виступаємо з ініціативою розгляду скасування довічного ув'язнення для жінок в Україні. Однак це питання ще навіть нормально не обговорене. Ми просто спираємося на досвід, який існує в світі, й говоримо: «Так, мабуть, потрібно збільшити найбільший термін ув'язнення. Наприклад, він у нас на сьогодні 15 років, а зробити 20-25 років». Але практика, яка існує в світі, доводить, що довічне ув'язнення для жінок недоцільне», – розповів заступник голови відомства.

Він пояснив, чому Мін'юст прагне таких змін лише для жінок.

«Відсоток довічно ув'язнених жінок в Україні дуже малий. Загалом «довічників» 1500 осіб нині, з яких 22 – жінки ... У жінок динаміка щодо змін (каяття – ред.) краща, ніж у чоловіків. І питання в тому, якщо людина готова повернутися в суспільство, то потрібно її повертати. Так, це може бути через 20, 25 років, але разом із тим довічне для жінок – навіть корифеї пенітенціарної системи вважають, що це недоцільно», – пояснив Чернишов.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко розповів, чому не вдалося повноцінно запустити проект, що СІЗО винесуть за межі великих міст. Планувалося, що це буде зроблено вже в 2016 році.

Ексклюзивне інтерв’ю з Павлом Петренком читайте на нашому порталі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: