Трагедія в таборі «Вікторія»: рятувальникам не вистачало води для гасіння пожежі

Читать на русском
Також виявилося, що в пожежному водоймищі було недостатньо води для організації гасіння пожежі, довелося шукати інше джерело й тягнути воду здалеку.

У четвер, 20 грудня, Київський райсуд Одеси заслухав свідчення командира підрозділу ДСНС Сергія Бурдейного, який першим прибув на місце пожежі в дитячому таборі «Вікторія».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Мій підрозділ прибув на територію оздоровчого закладу першим – о 23 годині 40 хвилин. Але дерев'яний двоповерховий корпус №5, з якого не евакуювали, як з'ясувалося пізніше, трьох дівчаток, вже горів по всьому периметру. Оскільки температура горіння була дуже високою, зайти всередину приміщення було неможливо», – сказав Бурдейний.

Також виявилося, що в пожежному водоймищі було недостатньо води для організації гасіння пожежі, довелося шукати інше джерело й тягнути воду здалеку.

Крім того, за словами командира, працівники табору були охоплені панікою, ніхто не міг доповісти про проведену евакуацію дітей. Даремно він шукав когось із відповідальних, старших посадових осіб.

Екс-директор табору Петрос Саркисян спростував показання свідка Бурдейного щодо неможливості скористатися пожежною водоймою для гасіння вогню.

Раніше суд продовжив арешт директору табору «Вікторія».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: