Пожежа у «Вікторії»: прокуратура оголосила ще одну підозру

Читать на русском
Розслідування трагедії в дитячому таборі Вікторія. Знайшли ще винних, але дітей це вже не поверне.

Під час розслідування трагедії в дитячому таборі «Вікторія», що сталася у вересні 2017 року, прокуратура оголосила підозру директору підприємства, яке було підрядником під час реконструкції в таборі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив керівник Слідчого управління ГУ НП в Одеській області Сергій Шайхет.

За його словами, правоохоронці виявляють у межах розслідування всіх винних, причетних як до самої трагедії, так і до розкрадання коштів, виділених із бюджету на проведення реконструкції табору в 2015-2016 роках.

«Як стало відомо правоохоронцям, зловмисник незаконно збагатився за рахунок завищення вартості виконаних робіт і «заробив» за такою нехитрою схемою понад 400 тисяч гривень, а тепер ще отримає й до восьми років позбавлення волі за частиною 4 статті 191, частиною 1, статті 366 КК України», – написав Шайхет.

Також, за його словами слідство клопотатиме перед судом про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Я впевнений, що це ще не останнє повідомлення про підозру винним у нелегкій справі табору «Вікторія», – резюмував Шайхет.

Нагадаємо, прокуратура Одеської області 8 травня 2018 року повідомила про підозру директору табору «Вікторія» та його заступнику в заволодінні коштами працівників табору. Під час слідства встановлено, що двоє посадовців табору з січня до серпня 2017 року вносили недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу щодо працевлаштування та відпрацьованих годин шести працівників. Таким чином, чиновники присвоїли гроші з місцевого бюджету. Розмір спричиненої шкоди становить понад 120 тисяч гривень.

У ніч на 16 вересня 2017 року сталася пожежа в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі, в результаті якої загинули три дитини. 30 листопада директор табору був заарештований без права застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: