Синоптики розповіли про погоду на вихідних

Читать на русском
У вихідні на всій території України очікується потепління, проте вже до понеділка температура знову опуститься до мінусових показників.

У вихідні на всій території України очікується потепління, проте вже до понеділка температура знову опуститься до мінусових показників.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, передає «Слово і Діло».

У суботу, 22 грудня, температура в усій Україні підніметься вище нуля. У західній частині країни очікується 3-5 градусів тепла, в Чернівецькій області +4... +6, в Івано-Франківській області до 7 градусів тепла. Можливі дощі.

На півночі та в центрі також дощитиме, місцями сніг, температура повітря +1... +3. На сході України трохи прохолодніше – 0-3, прогнозується дощ зі снігом.

У південних областях повітря прогріється до +7 градусів тепла, змінна хмарність, без опадів. Найтепліше буде в окупованому Криму – до 9 градусів тепла, можливий невеликий дощ. У Києві дощитиме, температура вдень +1... +3, вночі -2... -4.

У неділю, 23 грудня, в західних областях трохи похолоднішає – до +1... +4. Крім дощів, можливий також мокрий сніг.

На півночі та в центрі, як і раніше, від +1 до +3, можливі опади у вигляді дощу зі снігом. Аналогічна ситуація на сході – від 0 до +2, у Луганській і Донецькій областях – до 4 градусів тепла, очікується дощ зі снігом.

На півдні України мінлива хмарність, у Херсонській області та в Криму місцями можливий слабкий дощ. Температура повітря +5... +7, в Криму до +9. У Києві очікується дощ зі снігом, температура повітря вдень +1... +3, вночі -1... +1.

У понеділок, 24 грудня, розпочнеться похолодання. На заході країни температурні показники опустяться – від -1 до -3 градусів, очікуються снігопади. У Закарпатській області трохи тепліше – від 0 до 2 градусів, можливий дощ зі снігом.

Знизиться температура також в північних і центральних областях України. Температура повітря від -1 до -3 градусів, у Чернігівській і Сумській областях – до -4 градусів, очікуються слабкі снігопади. Аналогічний прогноз дають синоптики й для сходу країни – снігопади, перепади температури від -1 до -4 градусів.

На півдні України збережуться плюсові температури – до 2-4 градусів тепла, очікується дощ зі снігом. В окупованому Криму до +5 градусів і слабкий дощ. У Києві в понеділок очікується невеликий снігопад, температура повітря і вдень, і вночі від -1 до -3 градусів.

У вівторок, 25 грудня, ситуація залишиться без помітних змін – на заході слабкі снігопади, температура повітря до -4 градусів, на півночі та в центрі також можливі опади, температура від -1 до -3 градусів. Аналогічна ситуація складеться в східних областях.

На півдні України хмарно, без опадів, температура повітря від -1 до +2 градусів, в окупованому Криму невеликі дощі, температура 3-5 градусів тепла. У Києві у вівторок очікують слабкий снігопад, температура повітря вдень до -3 градусів, вночі істотно похолоднішає – до -8 градусів.

Раніше через негоду в Україні були знеструмлені населені пункти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: