Синоптики обнадіяли українців прогнозом погоди на тиждень

Читать на русском
В Україні цього тижня похолодання зміниться відлигою. У більшості регіонів очікуються опади у вигляді дощу і мокрого снігу.

Цього тижня в Україні очікується незначне потепління. В низці областей прогнозують сніг із дощем.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укргідрометцентр у понеділок, 3 грудня.

Так, сьогодні на більшій території України спостерігатиметься мінлива хмарність, опадів не очікується. Лише на заході прогнозується мокрий сніг. Температура вдень коливатиметься в межах -2... -5 градусів у північних і східних областях, у центрі 0... -2 градуси, на заході та півдні трохи тепліше - тут очікується +2... +5 градусів. Уночі стовпчики термометрів у західних і південних областях опустяться до -4... -6 градусів, на решті території України прогнозують від -8 до -13 градусів.

У Києві тиждень почнеться з ясної погоди, вдень очікується від 0 до -2 градусів, вночі -7... -9 градусів.

Погода на понеділок, 3 грудня

У вівторок, 4 грудня, на більшій частині України утримається мінлива хмарність, без опадів, у західних областях очікується сніг з дощем. У північних, центральних і східних областях вдень очікується від -3 градусів до 1 градуса тепла, в західних областях буде 4... 6 градусів тепла, в південних областях - 3... 7 градусів тепла. Вночі в більшості областей - від 0 до 2 градусів тепла, на сході -5... -7 градусів.

У Києві цього дня очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура вдень +1... +3 градуси, а вночі 0... -2 градуси.

Погода на вівторок, 4 грудня

У середу, 5 грудня, на заході України опади припиняться, очікується мінлива хмарність також на сході і півдні. У північних і центральних областях в цей день синоптики прогнозують сніг із дощем. Вдень на більшій частині України очікується -1... 1 градус, вночі до -4 градусів, на заході вдень і вночі -1... +1 градус. У Криму трохи тепліше, вдень тут синоптики прогнозують +4... +6 градусів, вночі 0... +2 градуси.

У середу в Києві прогнозують мокрий сніг із дощем, температура коливатиметься в межах -1... +1 градус.

Погода на середу, 5 грудня

У четвер, 6 грудня, майже на всій території України буде сонячна погода. У західних областях вдень очікується +1... +2 градуси, вночі -3... -5 градусів. У центральних і східних областях вдень -1... +2 градуси, вночі до -4 градусів. На півдні вдень 0... +3 градуси, вночі -1... -3 градуси.

У Києві також буде сонячно, температура вдень -1... +1 градус, вночі стовпчик термометра опуститься до -2... -4 градусів.

Погода на четвер, 6 грудня

У п'ятницю, 7 грудня, на Західній Україні буде хмарно, повернеться мокрий сніг із дощем. На решті території країни мінлива хмарність. У західних областях температура вночі -3... -5, а вдень 0... +2 градуси. На півночі температура вдень буде на рівні -1... +1 градуса, а вночі -3... -5. У східних областях буде трохи холодніше: вдень -1... -3, а вночі -4... -6. У південних регіонах вдень буде -1... +1 градус, вночі -3... -5.

У Києві без опадів. Температура вдень -1... +1 градус, вночі -3... -5 градусів.

Погода на п'ятницю, 7 грудня

Нагадаємо, минулими вихідними в Україні випало до 23 сантиметрів снігу. Через ускладнення погодних умов усі підрозділи МВС України, зокрема Держслужба з надзвичайних ситуацій, перейшли на посилений варіант несення служби.

Також повідомлялося, що листопад 2018 року в Києві став найхолоднішим у цьому столітті. Середньомісячна температура в столиці склала 0,3 градуса тепла, що нижче за кліматичну норму на 1,8 градуса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: