НАБУ перевірить дзвінки фігурантів справи про розтрату грантових коштів

Читать на русском
В Антикорупційному бюро проаналізують телефонні розмови ще трьох фігурантів справи про розтрату грантових грошей.
Сергій Андріяш

У межах розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього начальника Служби у справах дітей та сім'ї Київської обласної державної адміністрації Сергія Андріяша детективи НАБУ перевірять телефонні розмови ще трьох фігурантів.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи підозрюють Андріяша у вчиненні розтрати бюджетних коштів, виділених на проведення капітального ремонту та облаштування нерухомого приміщення в с. Карапиші Миронівського району Київської області. Зазначена нерухомість на праві приватної власності належить CТОО «Агросвіт». Зазначений ремонт був проведений для подальшого здійснення на базі даного товариства підприємницької діяльності ТОВ «Гермес-Еко», а в подальшому ТОВ «Зоряний», із надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей за бюджетні кошти. Таким чином, екс-чиновник КОДА, зловживаючи службовим становищем, здійснив незаконну розтрату майна на користь третьої особи й завдав збитків державному бюджету на суму 9,9 млн грн.

Встановлено, що директором і засновником ТОВ «Зоряний» є колишній підлеглий підозрюваного, працівник Служби у справах дітей та сім'ї КОДА Руслан Поштовий. Разом із Поштовим підприємницькою діяльністю на базі «Зоряного» проводили син і зять Андріяша. Зазначені обставини свідчать про можливу участь їх у скоєнні кримінального злочину як осіб, на користь яких надходила неправомірна вигода.

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що до скоєння вказаного кримінального правопорушення може бути причетна ще одна особа. За версією слідства, вона за грантові кошти здійснювала поставки меблів та обладнання до дитячого оздоровчого центру «Зоряний» на загальну суму 1,52 млн грн. Про наявність зв'язку між екс-чиновником КОДА та цією особою свідчить аналіз телефонних дзвінків Андріяша.

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до інформації за абонентськими номерами сина й зятя Андріяша, а також невідомої особи. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ передали справу про розтрату грантових грошей чиновником Київської ОДА.

Раніше справу про хабар працівникам Держгеокадастру також передали до Нацбюро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: