Зведення штабу ООС 21 грудня: 8 обстрілів, один боєць поранений

Читать на русском
20 грудня російські бойовики війська 8 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 3 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

20 грудня російські бойовики війська 8 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 3 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на прес-центр Операції об’єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 грудняСитуація на сході країни станом на 20 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Військові повідомили, що бойовики вели обстріли по опорним пунктам: «з мінометів калібру 82 мм позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Луганське — на Донецькому напрямку, Гнутове на маріупольському напрямку та з мінометів калібру 120 мм в районі населеного пункту Водяне, що на Маріупольському напрямку. Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населених пунктів Станиця Луганська — на луганському напрямку, Мар’їнка, Красногорівка, Луганське — на донецькому напрямку, а також поблизу населених пунктів Гнутове, Лебединське — на маріупольському напрямку».

«Для придушення вогневих провокацій противника, підрозділи що обороняються, застосовували чергові вогневі засоби. Протягом минулої доби один військовослужбовець отримав поранення. Від початку цієї доби ворог відкривав вогонь по позиціях українських військових біля населеного пункту Чермалик, що на маріупольському напрямку», — додали у прес-центрі ООС.

Раніше Росія відправила на Донбас черговий «гумконвой».

Також нагадаємо, на Донбасі десятки шкіл закрили на карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: