Карта ООС: ситуація на сході України на 20 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 20 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

19 грудня в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ зменшилася практично вдвічі.

Всього за добу по всій ліній бойового зіткнення в штабі операції нарахували 7 прицільних обстрілів з боку противника. Для порівняння: попередньої доби таких обстрілів було 13.

Усі випадки порушення противником режиму перемир’я фіксувалися на Донецькому напрямку, водночас міномети заборонених калібрів ворог не застосовував.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська активності не проявляли. Там минулої доби не зафіксовано жодного пострілу з боку противника.

Донецький напрямок

7 випадків відкриття противником вогню в бік опорних пунктів Об’єднаних сил відбулося за вчорашню добу. Попри те, що артилерія російсько-окупаційними військами не застосовувалася, противник неодноразово вдавався до збройних провокацій із застосуванням станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї.

Перший ворожий постріл там пролунав вчора вранці, в районі Новотроїцького. Більш ніж півгодини, зі сторони окупованого Докучаївська противник вів вогонь в бік наших позицій із застосуванням СПГ.

Згодом, об 11:16 зафіксовано ворожий вогонь з кулеметів та стрілецької зброї на підступах до Чермалика.

Після цього окупант переніс вогневий вплив в інші райони. Так, з 14:05 і до 14:50 противник обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з кулеметів в районі Новомихайлівки.

Також фіксувалися ворожі постріли біля Павлопіля.

Оборонні укріплення Об’єднаних сил в районі згаданого населеного пункту були обстріляні двічі, із застосуванням автоматичних гранатометів та іншої піхотної зброї.

Вже надвечір, з 20:00 і до 21:40 відбулося ще дві вогневі провокації з боку російсько-окупаційних військ, цього разу неподалік Мар’їнки і Красногорівки.

Всього за добу в районі відсічі та стримування російської агресії у Донецькій і Луганській областях сталося 7 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ. Усі обстріли були прицільними, тож підрозділи Об’єднаних сил 6 разів відповідали противнику з чергових вогневих засобів.

Минулої доби, внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не зазнав поранення.

Від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не фіксувалося, ситуація перебуває під повним контролем українських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: