Парубій підписав закон про розмінування на Донбасі

Читать на русском
Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав законопроект про розмінування на Донбасі.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав законопроект про розмінування на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», голова парламенту зробив це під час свого брифінгу.

Розмінування на Донбасі немає, закладаються нові міни – ОБСЄСторони не лише не розміновують, але й за фактом закладають ще більше мін, іноді навіть на всій лінії зіткнення, заявив Александр Хуг.

Очільник парламенту зазначив, що апарат Ради буквально цього ранку підготував усі необхідні документи.

«Буквально цього ранку підготував уже апарат ВР усі необхідні документи, і я хотів би зараз підписати закон про протимінну діяльність в Україні, надіслати його на підпис президенту. І я впевнений, що президент також підпише цей закон, щоб він міг набути чинності», – заявив Парубій.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект №9080-1 про протимінну діяльність в Україні, після низки невдалих голосувань документ підтримали 242 нардепи.

На початку листопада посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф привітала рішення Ради ухвалити в першому читанні закон про розмінування.

За основу в першому читанні законопроект №9080-1 про протимінну діяльність в Україні нардепи прийняли на початку листопада. За законопроект після низки невдалих спроб проголосували 240 парламентарів.

Додамо також, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила, що США, Велика Британія, Швейцарія та Канада готові посилити співпрацю з Україною для розмінування на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: