Заява позачергового Синоду УПЦ МП про автокефальну церкву в Україні – відео

Читать на русском
Представники Української православної церкви МП заявили, що не визнають створення автокефальної церкви в Україні й рішення Об'єднавчого собору для них не має жодного значення.

На позачерговому засіданні священного Синоду представники Української православної церкви Московського партріархату заявили, що не визнають створення автокефальної церкви в Україні й рішення Об'єднавчого собору для них не має жодного значення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

КОМЕНТАР: Позачергове засідання Священного Синоду УПЦУкраїнська Православна Церква

За його словами, на позачерговому засіданні Священного Синоду була дана оцінка Об'єднавчому собору.

В УПЦ МП і надалі стверджують, що в єдину автокефальну церкву були об'єднані «неканонічні структури», «розкольницькі течії», тому для Української православної церкви Московського патріархату «рішення цього зібрання не має жодного значення».

«Священний синод вимушений був ухвалити відповідні рішення щодо двох наших архієреїв, які, незважаючи на рішення архієрейського Собору й Священного Синоду, все ж таки взяли участь у зібранні 15 грудня», – сказав Антоній.

Зазначається, що митрополит Вінницький і Барський Симеон та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) були звільнені зі своїх посад, а також їм заборонено священнослужіння.

Нагадаємо, на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври 17 грудня відбулося позачергове засідання священного Синоду Української православної церкви Московського патріархату.

Що засвідчила прес-конференція Порошенка після Собору?Президент України Петро Порошенко в неділю, 16 грудня, провів підсумкову прес-конференцію. Це відбулося наступного дня після створення єдиної Української православної церкви.

Раніше новообраний предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде лише митрополитом Російської православної церкви в Україні.

15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на посаду предстоятеля єдиної Православної церкви України.Президент Петро Порошенко представив його як митрополита Київського і всієї України.

Також після обрання нового голови УПЦ голова УПЦ МП Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського.

Після обрання Епіфаній закликав архієреїв та вірян приєднатися до новоствореної церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: