Холодницький просить зняти недоторканність з іще одного депутата

Читать на русском
Причиною для притягнення до кримінальної відповідальності депутата Дениса Дзензерського є декларування ним недостовірної інформації.

Антикорупційна прокуратура внесла подання про зняття недоторканності з депутата від «Народного фронту» Дениса Дзензерського на погодження генпрокурора Юрія Луценка.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає «Слово і Діло».

За його словами, причиною для притягнення до кримінальної відповідальності депутата Дениса Дзензерського є декларування ним недостовірної інформації.

«Вніс генеральному прокурору для погодження подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дзензерського Д. В.», – написав Холодницький.

Згорів сарай, гори і хата. Добкін голосуватиме за зняття своєї недоторканностіНародний депутат «Опозиційного блоку» Михайло Добкін стверджує, що голосуватиме за позбавлення себе недоторканності.

Водночас, як повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела у правоохоронних органах, Денис Дзензерський неодноразово літав приватними літаками разом із колегою Євгеном Дейдеєм. Відомо, що таких чартерних перельоти Дейдея разом із Дзензерським було чотири за 9 місяців.

Також повідомляється, що помічник Дзензерського надавав кредити родині Євгена Дейдея, через що ГПУ просить позбавити депутатської недоторканності й Дейдея.

Як відомо, Верховна Рада продовжила вечірнє засідання 11 липня до кінця розгляду подань Генеральної прокуратури щодо зняття недоторканності з п'яти народних депутатів.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що отримав телефонограму, в якій стверджується, що генпрокурор зможе взяти участь у засіданні з 1.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: