У Раді Європи закликали Україну забезпечити права переселенців на виборах

Читать на русском
У Раді Європи закликали Україну повністю забезпечити переселенцям право брати участь у виборах.

У Раді Європи закликали Україну повністю забезпечити переселенцям право брати участь у виборах.

Про це йшла мова в перший день 35-ї сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, яка проходить 6-8 листопада в Страсбурзі, повідомляє «Слово і Діло».

Переселенцям дозволили ставати на квартирний облікЯк і раніше, порядок обліку вартості майна особи і сім'ї, а також порядок визначення вартості найму житла в населеному пункті визначає Кабмін.

«В Україні кількість внутрішньо переміщених осіб, які виїхали із районів, охоплених зовнішньою військовою інтервенцією, а також в меншому масштабі після нелегальної анексії Росією Криму, становить майже 1,7 млн ​​чоловік. Багато із них знаходяться в дуже важкому стані щодо дотримання своїх прав, зокрема, щодо своїх прав голосувати в 2014 році на парламентських виборах та в 2015-му на місцевих», - сказано в прийнятій на конгресі доповіді нідерландського політика Йоса Вінена.

У доповіді наголошується, що у внутрішньо переміщених осіб в Україні повинна бути фактична можливість брати участь у виборах, зокрема, шляхом усунення перешкод, пов'язаних із надмірними вимогами отримання реєстрації за місцем проживання.

Нагадаємо, суд зобов'язав Пенсійний фонд платити пенсії переселенцям.

Також відзначимо, переселенцям дозволили ставати на квартирний облік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: