ВР запровадила штрафи за булінг

Читать на русском
Рада ухвалила в другому читанні законопроект, який визначає поняття булінгу й передбачає адміністративну відповідальність за нього.
Ілюстративне фото.

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект №8584, який визначає поняття булінгу й передбачає адміністративну відповідальність за нього.

Як пише «Слово і Діло», проект підтримали 228 нардепів.

Як часто в школах звертаються до психологів через цькування: в МОН відзвітували39% звернень до психологів у зв'язку із цькуванням учнів у школах у 2017 році було від дітей.

Зокрема запроваджується визначення терміну «булінг» – це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, в тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що здійснюються щодо малолітньої або неповнолітньої особи або такою особою щодо інших учасників освітнього процесу, в результаті чого могла бути чи була завдана шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілого.

Булінг тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи терміном від 20 до 40 годин.

Якщо цькування було вчинене групою осіб або повторно протягом року після накладення адмінстягнення, це тягне за собою штраф від 100 до 200 таким мінімумів або громадські роботи терміном від 40 до 60 годин.

Булінг, вчинений малолітніми або неповнолітніми особами віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють.

Згідно закону, навчальні заклади зобов'язані викладати у відкритий доступ правила поведінки та інструкції щодо протидії знущань та подання скарг на випадки булінгу.

Нагадаємо, на початку жовтня депутати підтримали за основу закон про відповідальність за булінг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: