Порошенко відреагував на резолюцію Генасамблеї ООН щодо Криму

Читать на русском
Український глава держави привітав прийняту Генасамблеєю ООН резолюцію по анексувати Криму.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко привітав ухвалену Генеральною асамблеєю ООН резолюцію, якою закликали Росії вивести війська з окупованого Криму і засудили агресію РФ в Чорному морі.

Про це він написав на власній сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Вітаю ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН резолюції щодо мілітаризації Криму та акваторії Чорного та Азовського морів. Сьогодні зроблено ще один важливий крок на шляху до деокупації Криму. Резолюція засвідчила однозначну оцінку світової спільноти щодо триваючої протиправної поведінки Кремля», – підкреслив Порошенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

На його думку, цивілізований світ вкрай стурбований небезпекою, яку несе Росія як на суші, так і на морі. Президент підкреслив, що РФ продовжує дестабілізувати світову стабільність і порядок, починаючи від окупації Криму і закінчуючи останньою агресією в Чорному морі.

«Завдяки солідарній підтримці союзників та партнерів з найвищої світової трибуни задокументовано черговий міжнародний злочин Кремля, що стане частиною консолідованої претензії України до російської держави. Недавній відкритий акт агресії проти України в районі Керченської протоки вкотре підтвердив справжні наміри Росії і нагадав про те, що кремлівський похід проти європейської безпеки, набирає обертів. Це справжній виклик для всієї євроатлантичної безпеки», – додав він.

Нагадаємо, Росія захопила три українських судна з екіпажем в Керченській протоці. Пізніше, український моряк Цибізов оголосив себе військовополоненим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: