НФ голосував у Раді, всупереч обіцянці Бурбака не робити цього до ухвалення закону про спеціконфіскацію

Читать на русском
Законопроект про спеціальну конфіскацію не включили до порядку денного, але фракція Народного фронту все одно брала участь у голосуваннях.

Народний депутат Максим Бурбак не виконав обіцянку про те, що фракція «Народного фронту» не братиме участь у голосуваннях, якщо не буде ухвалений законопроект про спецконфіскацію.

Відзначимо, законопроект №4811 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, придбаного злочинним або іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства й держави» був зареєстрований у парламенті 14 червня 2016 року.

«Був і законопроект №4057, який також багато критикували, були робочі наради, круглі столи й наші опоненти, якщо в них були пропозиції, могли зареєструвати альтернативний законопроект. Замість цього нічого немає, є законопроект, який ми будемо відстоювати (№4811 – ред.). І «Народний фронт» відповідально заявляє, якщо його не проголосують, ми не голосуватимемо за жоден інший законопроект», – запевнив лідер фракції 16 червня.

Бурбак заявлял, что Народный фронт не будет голосовать, пока не примут закон о спецконфискацииСлово і Діло

Того ж дня Верховна Рада не ухвалила рішення щодо законопроекту про спецконфіскацію через брак голосів (фракція «Народного фронту» майже всім складом підтримала включення його до порядку денного). 7 червня Рада також не змогла включити законопроект до порядку денного, але, незважаючи на це, НФ голосував за низку інших законопроектів. Таким чином, Бурбак провалив свою обіцянку.

Нагадаємо, Олег Медуниця не виконав у 2016 році обіцянку про те, що законопроект про спеціальну конфіскацію арештованих коштів часів Віктора Януковича обов'язково буде ухвалений.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: