У ГПУ відзвітували про розслідування справ Майдану

Читать на русском
Більшість із 4700 злочинів, які були скоєні проти активістів Майдану, розкриті, кажуть у ГПУ.

У п'яту річницю початку Революції Гідності начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк розповів про перебіг розслідувань справ Майдану.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 21 листопада, повідомляє «Лівий берег».

«Результати є, вони сильно відчутні. Можна сказати, що основна, найважливіша частина роботи вже проведена», – сказав він.

За словами прокурора, на сьогодні більшість із 4700 злочинів, скоєних проти активістів Майдану, були розкриті. Тобто встановлені обставини вчинення злочинів, у кращому разі встановлені і виконавці, і організатори, і замовники, і поплічники.

Підозру повідомили 442 особам. Щодо 279 осіб обвинувальні акти скеровані до суду.

Чи пам’ятаєте ви всі вимоги Євромайдану та обіцянки політиків – тестЧерез п’ять років події Євромайдану та Революції Гідності пригадуються вже не так чітко. Ніби поодинокі світлини, вирвані з контексту. Пропонуємо протестувати себе – чи пам’ятаєте Ви вимоги Майдану, дії політиків п’ять років тому та їхні обіцянки.

У справах, які розслідуються або скеровані до суду, під вартою перебувають 13 осіб.

«Їх могло би бути набагато більше, але ви бачите неодноразові випадки зміни запобіжного заходу суддями навіть особам, які підозрювалися у скоєнні, наприклад, трьох вбивств і 33 замахів на вбивства. Після зміни запобіжного заходу в квітні 2017-го вони втекли з України», – сказав він.

Винними визнані 52 особи, до позбавлення волі засуджені на сьогодні 9 осіб.

«З часу останнього лютневого звіту повідомлено про підозру 42 особам. З них 5 прокурорам, 7 суддям, 24 правоохоронцям і ще 5 «тітушкам». До суду скеровані 16 обвинувальних актів щодо 34 осіб. За результатами розгляду суди ухвалили 4 обвинувачувальних вироки щодо 4 осіб. Щодо трьох – у вигляді позбавлення волі», – сказав Горбатюк.

Відзначимо, в річницю початку Майдану в Києві пройде низка заходів за участю керівництва країни, поминальний молебень, хода студентів, відкриються виставки, а в Українському домі відбудеться концерт «Шлях гідності».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: