ГПУ повідомила про підозру черговим двом екс-беркутівцям

Читать на русском
У департаменті спецрозслідування Генпрокуратури повідомили про підозру ще двом екс-бійцям столичного спецпідрозділу.

Слідчі Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури повідомили про підозру двом колишнім міліціонерам столичного полку «Беркут» у перевищенні повноважень під час затримання учасника мирної акції на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

«10 липня за фактами незаконного затримання 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в місті Києві учасника мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про його затримання двом колишнім міліціонерам столичного полку «Беркут» повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених частиною 1 статті 28, частиною 2 статті 365, частиною 1 статті 28, статтею 340 та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України», – зазначили в ГПУ.

Так, двом екс-беркутівцям повідомили про підозру в перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося такими діями, що ображають особисту гідність потерпілого, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів. У прокуратурі додали, що один із підозрюваних є чинним працівником Національної поліції.

«За результатами допитів зазначених осіб та проведення інших слідчих дій вирішуватиметься питання про обрання підозрюваним відповідних запобіжних заходів», – резюмували в ГПУ.

Нагадаємо, місяць тому ГПУ повідомила про підозру ще одному екс-беркутівцю.

Раніше п'ять екс-беркутівців залишилися під вартою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: