Парубій розповів, коли ВР продовжить мораторій на продаж землі

Читать на русском
Народні депутати зможуть розглянути блок питань щодо продовження мораторію на продаж земель у четвер, 20 грудня.

Народні депутати зможуть розглянути блок питань щодо продовження мораторію на продаж земель у четвер, 20 грудня.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час Погоджувальної ради.

Чи може ЄСПЛ зобов’язати Україну зняти мораторій на землю та що з цього вийде?Чинний в Україні мораторій на продаж і купівлю земель сільськогосподарського призначення порушує Європейську конвенцію з прав людини. Оцінили позицію ЄСПЛ експерти.

Спікер ВР зазначив, що питання мораторію парламентарі мають включити до порядку денного у вівторок, 18 грудня.

«Пропонується у вівторок включити до порядку денного сесії всі питання, які стосуються питання мораторію щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення. Для того, щоб ми у вівторок могли включити, в середу розглянути на комітеті, а в четвер – усі питання, які стосуються мораторію на землю, розглянути одним блоком», – повідомив Парубій.

Нагадаємо, на початку грудня до Ради внесли п'ять законопроектів про продовження мораторію на продаж землі. Відзначимо, що одним із законопроектів №9355-3 пропонується продовжити мораторій до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму з купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення.

Як повідомлялося, в жовтні 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України про продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель». Документом мораторій був продовжений до 2018 року.

На початку листопада 2018 року Конституційний суд України відмовився розглядати конституційне подання групи народних депутатів про скасування мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: