У США почалися розслідування проти компаній Трампа

Читать на русском
Усі організації, фонди і структури, якими в останнє десятиліття керував нинішній глава США, проходять пильну перевірку. Вже знайшли порушення.

Американські судді і слідчі вивчають рахунки цілого ряду структур. Розслідування проводяться стосовно практично всіх організацій, якими протягом останніх десяти років керував президент США Дональд Трамп.

Як пише «Слово і Діло», про це в суботу, 15 грудня 2018, повідомляє газета The Washington Post.

Так, компанія Trump Organization уже захищається в американських судах, де позивачі звинувачують її у веденні справ з іноземними урядами. Крім того, кілька штатів збираються провести розслідування податкової практики цієї компанії.

Видання також наводить приклад виборчого штабу Трампа, який «нині під пильною увагою» спецпрокурора США Роберта Мюллера, котрий вивчає втручання Росії в останні вибори американського президента. Свою вину визнали екс-керівник штабу Пол Манафорт і чотири екс-радники Республіканської партії.

Зазначається, що Мюллер проводить розслідування і щодо організаційного комітету з підготовки та проведення заходів із нагоди інавгурації Трампа за підозрою у використанні іноземних надходжень, що заборонено законом. Це питання, а також багато інших, пов'язаних із нинішнім президентом, планують вивчити і демократи, які в січні 2019 року отримають більшість у Палаті представників Конгресу США і очолять її комітети, в тому числі спецкомітет із розвідки.

До того ж прокуратура штату Нью-Йорк планує провести масштабне розслідування обставин отримання державних субсидій компаніями Трампа, а також перевірити діяльність благодійного фонду Дональда Трампа (Donald J. Trump Foundation). Прокурорів цікавлять можливі ознаки порушення президентом конституційної заборони на отримання подарунків та винагород від іноземних держав.

Раніше повідомлялося, що американські експерти та політики закликали Трампа посилити тиск на Росію.

Також колишнього адвоката Трампа відправили за ґрати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: