Сьогодні пройде Об'єднавчий собор українських церков

Читать на русском
Собор є останнім кроком до об'єднання православних церков. Нова церква буде самокерованою, адміністративно незалежною і канонічно рівною іншим.

Сьогодні, 15 грудня в соборі Святої Софії пройде Об'єднавчий собор українських церков, який проголосить створення єдиної автокефальної церкви.

Офіційна частина розпочнеться орієнтовно о 10:00, пише Слово і Діло.

Зазначимо, сьогоднішній Собор є останнім кроком до об'єднання православних церков. Нова церква буде самокерованою, адміністративно незалежною і канонічно рівною іншим. У той же час останньою інстанцією щодо спірних питань буде Вселенський патріархат.

Очікується, що учасники Собору - представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частково УПЦ Московського патріархату - оберуть предстоятеля і затвердять статут.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Вселенський патріарх Варфоломій ще в жовтні в листах до предстоятеля УПЦ Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія просив їх не претендувати на пост глави нової церкви на Об'єднавчому соборі.

Нова українська церква: хто її очолить і якою вона буде15 грудня на Об'єднавчому соборі буде обраний голова нової української церкви, який поїде до Стамбула отримувати томос.

Вчора також повідомлялося, що УПЦ Московського патріархату, яка заборонила своїм ієрархам брати участь у Соборі, не буде влаштовувати провокацій.

Також відомо, що патріарх Російської православної церкви Кирило звернувся з посланням до Папи Римського Франциска про «втручання влади України у церковне життя країни».

Відзначимо, що за даними порталу ще 31 травня 2018 року президент України Петро Порошенко запевнив, що український народ отримає Томос про єдину помісну православну церкву.

Як писали ЗМІ Президент України прибуде на торжество.

Більше про створення нової української церкви в матеріалі - «Нова українська церква. Хто її очолить і якою вона буде»

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: