Вселенський патріархат затвердив статут УПЦ для томосу

Читать на русском
Вселенський патріархат затвердив проект статуту Української церкви, якій буде наданий томос про автокефалію. Водночас Синод не назвав дату Об'єднавчого собору.

Вселенський патріархат затвердив проект статуту Української церкви, якій буде наданий томос про автокефалію.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Вселенського патріархату в четвер, 29 листопада.

«У контексті раніше прийнятого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію Українській церкві, і в очікуванні видачі Патріаршого і Синодального томосу, святий і священний Синод підготував статут Української церкви», - йдеться в документі, опублікованому за підсумками засідання Синоду.

Очікувалося, що на Синоді буде затверджений текст томосу, але в тексті не вказано дату проведення Об'єднавчого собору Української православної церкви.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив позитивне рішення щодо Української церкви, сам томос не був отриманий. Згідно з рішенням, процедура надання томосу була продовжена Константинополем, а Україні для отримання незалежності церкви потрібно об'єднання церков. В Україні тепер очікується проведення Об'єднавчого собору.

Як планувалося, Об'єднавчий собор буде складатися з 41 архієрея Київського патріархату, 12 архієреїв Автокефальної церкви і 10 архієреїв Московського патріархату. Однак в УПЦ МП заявили, що не будуть приєднуватися до єдиної церкви в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: