Поліція Києва посилила охорону через Собор

Читать на русском
По місту розставлені додаткові наряди поліції, автобуси з Нацгвардією. Посилено охорону на вулицях, що примикають до Софійської площі.

У зв'язку з проведеннмя Собору на кількох центральних вулицях Києва виставлені додаткові сили правопорядку. По місту розставлені додаткові наряди поліції, автобуси з Нацгвардією.

Про це пише Слово і Діло.

«У центральній частині міста, на вулицях, що примикають до Софійської площі, поліцейські машини видно кожні кількасот метрів. Крім того, посилено заходи безпеки біля станцій метро і державних об'єктів інфраструктури», - йдеться в повідомленні.

Тим часом до Києва почали прибувати учасники акцій. Мітинги прихильників об'єднання церков повинні відбутися на Софійській площі.

Напередодні глава Нацполіції Сергій Князєв заявив про готовність забезпечити порядок в Києві в день проведення Об'єднавчого собору.

До яких церков ходять українці: як змінювалася релігійна прихильність населення останні п’ять роківБільшість українців ще не визначилися з питанням, хто міг би очолити помісну церкву в Україні, хоча 54 відсотки виступають за автокефалію.

Собор є останнім кроком до об'єднання православних церков. Нова церква буде самокерованою, адміністративно незалежною і канонічно рівною іншим. У той же час останньою інстанцією щодо спірних питань буде Вселенський патріархат.

Очікується, що учасники Собору - представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частково УПЦ Московського патріархату - оберуть предстоятеля і затвердять статут.

Більше про створення нової української церкви в матеріалі - «Нова українська церква. Хто її очолить і якою вона буде»

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: