ДБР розслідує аварію Су-27 на Житомирщині

Читать на русском
Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань відкрито кримінальне провадження щодо обставин аварії військового літака Су-27, внаслідок якої загинув його пілот.
Ілюстративне фото.

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань відкрито кримінальне провадження щодо обставин аварії військового літака Су-27, внаслідок якої загинув його пілот.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ДБР, провадження відкрито за статтею 416 Кримінального кодексу України (Порушення правил польотів або підготовки до них).

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

Зазначається, що процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Центрального регіону України.

«Наразі на місці аварії працює спільна слідча група центрального апарату Державного бюро розслідувань та територіального управління, розташованого у місті Хмельницькому, група військових прокурорів апарату військової прокуратури Центрального регіону України та прокурорів Житомирського гарнізону», - повідомили в ДБР.

Разом з тим, командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що загиблим пілотом Су-27 був майор Фоменко Олександр Васильович, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних сил Збройних сил України.

Пілот народився 1975 року на Сумщині, був одружений та мав доньку.

«Військовий льотчик 1-го класу. Освоїв такі типи літаків: Л-39, МіГ-29, Су-27. Загальний наліт – 482 год. У 2018 р. – 45 год. Підготовлений до ведення бойових дій в повному обсязі Курсу бойової підготовки, в якості інструктора в простих та складних метеорологічних умовах вдень. Брав участь в АТО у 2014 році», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, поблизу смт Озерне на Житомирщині в суботу розбився винищувач Су-27, льотчик загинув.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: