Путін і Нетаньягу знову обговорили крах Іл-20 у Сирії

Читать на русском
Сторони вели переговори з урахуванням того, що дані ізраїльських військових про операцію їхньої авіації над сирійською територією розходяться з висновками Міноборони Росії.

Президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу провели телефонні переговори.

Про це в понеділок, 24 вересня, повідомила прес-служба Кремля, пише «Слово і Діло».

Росія озброїть армію Сирії комплексами С-300Сирійські військові зможуть одночасно вражати кілька повітряних цілей. Перехоплення відбуватиметься на відстані більш ніж 250 кілометрів.

Зазначається, що розмова відбулася за ініціативою ізраїльської сторони.

Нетаньяху ще раз висловив співчуття у зв'язку із загибеллю військовослужбовців, які були на борту збитого 17 вересня в Сирії російського літака Іл-20.

Як зазначили в Кремлі, сторони продовжили обговорення обставин трагедії з урахуванням того, що дані ізраїльських військових про операцію їхньої авіації над сирійською територією розходяться з висновками Міноборони Росії.

«Російська сторона виходить з того, що саме дії ВПС Ізраїлю стали основною причиною трагедії», - йдеться в повідомленні.

Під час розмови Путін акцентував, що рішення Росії щодо зміцнення бойових можливостей сирійської ППО - адекватні до ситуації, що склалася, і спрямовані насамперед на запобігання будь-якій потенційній загрозі життю російських військовослужбовців, які виконують завдання з боротьби з міжнародним тероризмом.

Нагадаємо, Путін і Нетаньягу 18 вересня вже проводили телефонні переговори про збитий у Сирії Іл-20.

Нагадаємо, російський літак-розвідник Іл-20 був збитий над Середземним морем системою ППО Сирії С-200 у ніч на 18 вересня. Офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що літак підставили під удар ізраїльські літаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: