Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Максим Поляков

Читать на русском
Поляков виконав майже половину обіцянок. Він має намір домагатися проведення ремонту системи опалення в Умані та благоустрою смт Бабанка.
Максим Поляков

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Максим Поляков (фракція «Народного фронту»).

Поляков пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року 68-м номером у списку «Народного фронту». Він є секретарем комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності. За час каденції він дав 45 обіцянок, у тому числі й передвиборчих із програми партії, з яких 20 виконав (47%), а 11 – провалив.

Не впорався нардеп із запевненням щорічно відкривати відремонтоване відділення Уманської міської лікарні.

«Для подальшого функціонування лікарні необхідно зробити капітальний ремонт і завезти нове обладнання. Нещодавно закінчили реконструкцію приймального відділення Уманської міської лікарні. Після реалізації цього проекту зможемо продовжувати. Щороку відкриватимемо нове відділення заново. За п’ять-сім років піднімемо нашу лікарню на новий рівень», – заявив нардеп.

У червні 2016 року за сприяння народного депутата Максима Полякова вдалося відкрити оновлене реанімаційне відділення Уманської міської лікарні, а також відремонтувати палату кардіологічного відділення.

У відповіді на наш запит наприкінці червня Максим Поляков повідомив, що планує сприяти у відкритті діагностичного онкоцентру на базі Уманської лікарні. Однак депутату не вдалося в 2017 році повторити позитивний досвід 2016-го, коли було оновлене реанімаційне відділення. При цьому він домовився про постачання медичного обладнання до Умані й сприяти у зниженні вартості лікування для онкохворих дітей.

Провалив нардеп обіцянку про те, що вимагатиме зняти із себе недоторканність, якщо оприлюднять факти його причетності до отримання хабара. Відзначимо, що влітку 2017 року депутат виступив із проханням внести подання на зняття з нього недоторканності, й заявив, що справи проти нього є помстою за викриття незаконної діяльності керівників НАБУ.

У липні регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання на народного депутата Максима Полякова, але знову визнав його необґрунтованим, незважаючи на оприлюднені генеральним прокурором Юрієм Луценком факти отримання хабара за внесення поправок до законопроекту про видобуток бурштину. При цьому депутат не голосував за притягнення себе до кримінальної відповідальності.

При цьому Поляков мав намір подати до суду на керівника САП Назара Холодницького щодо звинувачень нардепа у хабарництві.

У приймальні Максима Полякова нам повідомили, що адвокати депутата готують позов до Назара Холодницького, проте спочатку необхідно подати позов на директора НАБУ Артема Ситника про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації. У підсумку на Ситника нардеп подав до суду, а до Холодницького справа так і не дійшла.

Значна частина обіцянок Полякова стосувалася облаштування Умані та прилеглих сіл. Нардеп впорався з обіцянкою провести модернізацію Бабанської школи та лікарні. Рік тому він надав лікарні два нових сучасних апарати для вторинної та третинної допомоги, які з високою точністю проводять аналізи. Також нардеп, як і обіцяв, «реанімував» стоматологічний кабінет.

У школі був обладнаний сучасний комп'ютерний клас з якісним інформаційним забезпеченням. Крім того, були замінені вхідні двері, підлога, закуплені парти та м'які крісла.

Два роки тому Поляков пообіцяв провести максимальну кількість капітальних ремонтів на вулицях Умані. У жовтні нардеп повідомив, що йому вдалося домогтися виділення з держбюджету 15 мільйонів гривень на здійснення заходів із підготовки до святкування 400-річчя заснування Умані, в тому числі для проведення ремонту та реконструкції доріг.

До середини грудня 2016 року в Умані була повністю відремонтована вулиця Південна й частково заасфальтована Михайлівська. Також був завершений ремонт вулиць Волонтерів, Чернишевського, Північної, Васильківської, Железняка, Кармелюка, Юмашева, Стуса, Лермонтова та Кумановського.

Також нардеп пообіцяв, що домагатиметься проведення ремонту системи опалення в Умані.

«Я як народний депутат і надалі докладу максимум зусиль, щоб провести поточний і капітальний ремонт системи опалення, допоможу реалізувати дешеві кредити для будинків щодо заміни зношених вікон на вікна з енергоощадним склом для зниження тепловтрат», – написав він у Facebook.

Серед інших обіцянок, які нардепу ще потрібно виконати до кінця каденції, а таких залишилося ще 12, Поляков узяв на себе зобов'язання продовжити програму підвищення кваліфікації лікарів і вчителів Умані. Відзначимо, що депутат уже організовував навчання уманських лікарів фахівцями з Ізраїлю й уже є попередня домовленість про проведення навчань для вчителів.

Також нардеп поставив собі за мету взятися за благоустрій смт Бабанка Уманського району. Влітку 2018 року за сприяння нардепа Кабмін виділив кошти для цих цілей.

«У планах – реконструювати Будинок культури як ізсередини, так і ззовні, зберігаючи архітектурну особливість будівлі; реконструювати басейн у дитячому садочку та забезпечити всім необхідним спортивним інвентарем діток», – зазначив нардеп. Раніше він також планував відремонтувати фасад лікарні.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: