Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Поляков обіцяє подати до суду на Холодницького щодо його звинувачень у хабарництві

20 червня 2017 року народний депутат України Максим Поляков заявив, що подасть до суду на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького щодо його звинувачень у хабарництві (відео: 16:01).
Не виконано
Сказано 20 червня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=yA30K3z5PSw
  • http://www.pravda.com.ua/rus/news/2017/06/20/7147439/
  • Лист від САП від 26 липня 2017 року
  • Лист народного депутата Максима Полякова від 24 січня 2018 року

Результат

В липні ми направили запит для доступу до публічної інформації по зазначеному питанню до САПу. Відповідь, що надійшла від начальника другого відділу управління Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Кравченка, не можна назвати задовільною за відсутності необхідної нам інформації. Звернувшись 18 серпня до приймальні Максима Полякова ми вияснили, що позов адвокатів депутата до суду на Назара Холодницького буде підготовлено пізніше – після відповідного позову на директора НАБУ Артема Ситника. Зазначимо, що підготовчий процес подачі відповідної заяви передбачає обробку значної кількості відеоматеріалів, що проводиться тривалий час. У вересні депутат подав до Шевченківського районного суду Києва позовну заяву на директору НАБУ Артема Ситника про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

У відповідь на наш запит в січні 2018-го "чи направляв Поляков позов до суду на керівника САПу Назара Холодницького", депутат надав інформацію щодо подібного позову, але на директора НАБУ Ситника (така обіцянка була зафіксована та отримала статус "виконано").

Обіцянку вважаємо невиконаною, оскільки депутат не подав до суду на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького щодо його звинувачень у хабарництві.