Кличко двічі за три роки провалив обіцянку реконструювати столичний стадіон «Старт»

Читать на русском

Міський голова Києва Віталій Кличко провалив обіцянку про те, що в 2018 році буде проведена реконструкція стадіону «Старт».

Таку обіцянку він дав 26 травня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва

«Громада відстояла легендарний стадіон «Старт», який попередня влада віддала під забудову. І вже наступного року ми проведемо його реконструкцію. Упевнений, що він стане одним із провідних центрів столиці для занять спортом», – заявив Кличко рік тому.

Нагадаємо, що мер Києва вже обіцяв провести реконструкцію «Старту». В 2016 році столичний міський голова зазначив, що до кінця року його команда планує завершити низку інфраструктурних проектів, зокрема реконструювати стадіон «Старт». Однак ремонтні роботи так і не почалися, а лавки стадіону заросли травою й молодими деревцями.

Тим не менш деякі зрушення в справі порятунку стадіону все-таки були. У вересні 2017 року Київрада створила комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт», яке віднесли до сфери управління Шевченківської районної державної адміністрації. Таке рішення ухвалили для того, щоб здійснити реконструкцію спортивного комплексу й зберегти профіль його діяльності.

Однак за рік мер Києва, мабуть, забувши про свою обіцянку відремонтувати стадіон у 2018 році, зробив заяву, що оновлений «Старт» відкриють у 2019 році.

«Ми разом із громадськістю в судах відстояли «Старт», який хотіли забудувати. Тепер знаковий стадіон, де під час Другої світової війни проходив «матч смерті», потрібно повернути у власність громади Києва. Наступного року наше завдання – відкрити вже оновлений стадіон «Старт». Це моя місія як мера-спортсмена», – зазначив Кличко.

11 грудня 2018 року на засіданні постійної комісії Київради депутати погодили міську цільову Програму «Молодь і спорт столиці» на 2019-2021 роки. Ця програма передбачає реконструкцію стадіону «Старт» протягом наступних трьох років. Оскільки в обіцяний термін реконструкцію провести не встигли, запевненя мера отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Кличко дав 384 обіцянки, з яких 183 виконав, а 111 – провалив.

Раніше ми писали, що Кличко оголосив про початок будівництва метро на Виноградар.

Також ми проаналізували, як мери займаються спортивною інфраструктурою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: