Бойовики «ДНР» оголосили повну бойову готовність

Читать на русском
У Донецьку приготувалися до наступальних дій українських військових, про які напередодні заявили в Москві.

У самопроголошеній «ДНР» заявили, що всі «військові частини» переведені в повну бойову готовність у зв'язку із «загрозою наступу з боку Збройних сил України».

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 14 грудня, заявив «заступник командувача республіки» Едуард Басурін, повідомляє «Інтерфакс».

Карта ООС: ситуація на сході України на 14 грудняСитуація на сході країни станом на 14 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Незважаючи на загрозу можливого наступу, наші підрозділи виконують всі положення мінського «Комплексу заходів» і готові до відбиття нападу. Ворог ані на метр не просунеться на нашу землю. Всі військові частини приведені в повну бойову готовність», – сказав він.

Басурін заявив, що підрозділи сепаратистів повністю забезпечені необхідним озброєнням, технікою та боєприпасами.

«Усі наші позиції дообладнані таким чином, що укріплення дозволяють безпечно перебувати в них навіть за точного потрапляння декількох 152-міліметрових артилерійських боєприпасів. Артилерійські підрозділи в готовності висунутися на заздалегідь підготовлені позиції й вести вогонь по ворогу, що наступає», – зазначив він.

Басурін повідомив, що критично важливі об'єкти «республіки» посилені засобами протиповітряної оборони, створені схрони озброєння та боєприпасів на всій території «ДНР».

Крім того, він заявив, що були сформовані «народні дружини».

Як повідомлялося, напередодні в МЗС РФ заявили, що влада України готує наступ на маріупольському напрямку на Донбасі.

Варто відзначити, що вчора на Донбасі збільшилася кількість обстрілів, у результаті бойових дій загинули двоє військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: