Зустріч Путіна з Трампом: Фінляндія запровадила контроль на кордонах

Читать на русском
В уряді Фінляндії ухвалили рішення тимчасово відновити контроль на кордонах з іншими державами Європейського Союзу.

В уряді Фінляндії ухвалили рішення тимчасово відновити контроль на кордонах з іншими державами Європейського Союзу.

Про це зазначено в повідомленні прес-служби уряду Фінляндії, передає «Слово і Діло».

Не союзник і не ворог: ким є Путін для Трампа та чого чекати від зустрічіНапередодні зустрічі з Путіним Трамп, відповідаючи на запитання журналістів, назвав президента РФ своїм суперником.

Повідомляється, що рішення про відновлення контролю на кордоні набуло чинності 13 липня опівдні. Особливу увагу влада має намір приділити прибуванню до країни через аеропорт Вантаа та морські порти Гельсінкі і Турку.

«Фінляндія відновить тимчасовий прикордонний контроль на своїх внутрішніх кордонах ЄС, щоб підтримати заходи безпеки для зустрічі президента США Дональда Трампа й президента Росії Володимира Путіна. Внутрішній прикордонний контроль почнеться в п'ятницю, 13 липня, о 12:00 і завершиться у вівторок, 17 липня, о 12:00», – зазначено в повідомленні.

Перевірки на кордонах з ЄС в цей час будуть вибірковими, в першу чергу їх зазнаватимуть іноземці, які викликали підозру у спецслужб.

«Пасажири не зобов'язані перевозити будь-які додаткові проїзні документи при перетині внутрішніх кордонів. Єдина зміна полягає в тому, що всі пасажири мають бути готові до можливого прикордонного контролю й моніторингу імміграції на внутрішніх кордонах», – відзначили в прес-службі уряду Фінляндії.

Раніше стало відомо, що прем'єр Великої Британії підтримує зустріч Трампа й Путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: