Суд відклав розгляд позову про повернення боргу заявником у справі НАБУ

Читать на русском
Столичний райсуд відклав розгляд позову спільника Мироцького сільголови до заявника у справі про хабарництво.
Оболонський райсуд Києва

Суд зупинив розгляд позову обвинуваченого детективами НАБУ в пособництві в одержанні неправомірної вигоди Мироцький сільським головою Олександром Деревінським Андрія Гриневича про стягнення із заявника в справі Сергія Потоцького 90 тисяч доларів.

Таке рішення ухвалив Оболонський районний суд міста Києва за результатами розгляду клопотання НАБУ та САП, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні правоохоронці просили суд зупинити розгляд позову до вирішення кримінального провадження за обвинуваченням Деревінського та Гриневича в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 90 тисяч доларів.

Представник позивача в судовому засіданні проти зупинення провадження у справі не заперечував, однак вказував на те, що таке зупинення повинно мати місце в межах проведення експертизи, призначеної за результатом розгляду її клопотання.

Відповідач у судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання про зупинення провадження у справі, до набуття чинності судовим рішенням у кримінальному провадженні.

Як встановив суд, із матеріалів справи вбачається, що відповідно до заявлених позовних вимог, Гриневич передав Потоцькому в борг грошові кошти в розмірі 90 тисяч доларів, які останній зобов'язувався повернути в певний термін, чого не зробив. На підтвердження укладеного договору про наявність боргових зобов'язань перед позивачем відповідач видав відповідну розписку. У зв'язку з невиконанням відповідачем своїх грошових зобов'язань, сума боргу підлягає стягненню з відповідача в судовому порядку.

Крім того, матеріали справи містять відеодокази, які, на думку НАБУ, стосуються предмету доказування, оскільки фіксують обставини, за яких відбувалося написання відповідачем боргової розписки та інші події, які передували цьому. Водночас, за даними НАБУ, зазначену розписку Потоцького зобов'язали підписати для підстраховки.

Вислухавши всі сторони, суддя задовольнив клопотання НАБУ й зупинив провадження до остаточного рішення щодо обвинувачення Деревінського та Гриневича.

Нагадаємо, НАБУ затримало селищного голову на великому хабарі. Пізніше суд наклав арешт на майно затриманого НАБУ сільського голови, а також його спільника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: