Суд наклав арешт на майно затриманого НАБУ сільського голови

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи домоглися накладення арешту на майно сільського голови, затриманого на хабарі.

На майно затриманого НАБУ за підозрою в отриманні неправомірної вигоди сільського голови Мироцького Києво-Святошинського району Київської області Олександра Деревинського та його дружини наклали арешт.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Деревинський за попередньою змовою з невідомим вимагав від фізичної особи надати їм неправомірну вигоду в сумі 90 тисяч доларів за вчинення дій та ухвалення рішень в інтересах цієї особи, зокрема: підписання Мироцьким сільським головою акту здачі-прийняття робіт (надання послуг) із розроблення ДП «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га в східній частині Мироцького, проведення позитивних громадських слухань щодо врахування громадських інтересів щодо вказаного детального плану території та затвердження вказаного детального плану території на сесії Мироцької сільської ради.

Під час зустрічі, яка відбулася 16 травня між фізособою, Деревинським та його спільником, узгоджена дата передачі коштів у вигляді неправомірної вигоди на 24 травня. З метою встановлення обставин скоєння кримінального злочину 23 травня оглянуті й вручені фізособі для передачі у вигляді неправомірної вигоди зазначеним особам грошові кошти в сумі 90 тисяч доларів (900 купюр номіналом 100 доларів кожна).

24 травня після затвердження вищевказаного детального плану території на сесії Мироцької сільради відбулася передача неправомірної вигоди в автомобілі Cadillac STS, припаркованому біля Мироцької сільради. Відразу після передачі під час обшуку автомобіля Cadillac STS були вилучені грошові кошти в сумі 90 тис. дол.

У зв'язку з цим детектив просив накласти арешт на майно Деревинського та його дружини, а саме: дві земельні ділянки; автомобілі Volkswagen Caddy 2001 року випуску та Hyundai Accent; нежитлове приміщення та кіоск. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, ВРП відсторонила викритого НАБУ суддю з Дніпра.

Раніше правоохоронці повідомили йому про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: