Луценко пропонує Тамразову угоду зі слідством

Читать на русском
Луценко пропонує угоду зі слідством бізнесмену Олексію Тамразову, якого звинувачують у причетності до злочинної схеми заволодіння зрідженим газом.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пропонує угоду зі слідством бізнесмену Олексію Тамразову, якого звинувачують у причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом організацією екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це він сказав на брифінгу 21 серпня, відповідаючи на запитання журналістів, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні він затриманий за статтею 256 «Сприяння членам злочинної організації», за статтею 191 «Розкрадання в особливо великих розмірах». Після самого затримання відбудуться слідчі дії, а також обрання запобіжного заходу. Адвокати й усі необхідні інструменти правової держави йому будуть надані», – сказав Луценко.

За словами Луценка, «судячи з того, що Тамразов говорив прокурору Кулику, передав на флешці, розповідав ЗМІ, свідчить про його моральну готовність допомогти слідству покінчити з цією організацією».

Водночас генпрокурор наголосив, що в разі, якщо Тамразов не буде йти на угоду зі слідством, «його дії на посаді заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування» та причетність до структур, на які виводили кошти, передбачають відповідальність за достатньо серйозними статтями українського Кримінального кодексу».

Сьогодні Генпрокуратра вдруге затримала екс-першого заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування», власника видання Insider Олексія Тамразова.

Як відомо, його затримали 9 серпня за спробу дати хабара в особливо великому розмірі заступнику начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтину Кулику.

10 серпня суд у закритому режимі заарештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн. Він вийшов із СІЗО під заставу 13 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: