Друзі Тамразова внесли за нього заставу в справі про «Укргазвидобування»

Читать на русском
За колишнього першого заступника голови правління ПАТ Укргазвидобування (2010-2014) Олексія Тамразова внесена застава розміром 20 мільйонів гривень.

За екс-першого заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування», власника видання INSIDER Олексія Тамразова внесена застава в справі про «Укргазвидобування».

Як пише «Слово і Діло», про це INSIDER повідомив його адвокат Микола Ореховський.

Екс-чиновника «Укргазвидобування» спіймали на спробі дати хабараКолишній чиновник Укргазвидобування був затриманий при спробі дати хабара в розмірі 200 тисяч доларів. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, всю суму застави розміром у 20 мільйонів гривень внесли друзі Тамразова.

Як відомо, 9 серпня власника INSIDER Олексія Тамразова затримали працівники СБУ та ГПУ. Йому інкримінують надання хабара в 200 тисяч доларів підозрюваному в незаконному збагаченні прокурору Костянтину Кулику, який досі працює в лавах ГПУ. За інформацією INSIDER, провадження про надання хабара Тамразовим було порушене за 9 місяців до його затримання та за 8 місяців до його першої зустрічі з прокурором Куликом. Прокурори сфотографували гроші невідомого походження та призначення в автомобілі Кулика. Вони стверджують, що ці гроші призначалися Кулику. Відеодоказів передачі коштів адвокатам затриманого прокурори не надали. Свідками обвинувачення в справі проходять прокурор Кулик та його водій.

На засіданні з обрання Тамразову запобіжного заходу кілька десятків невідомих молодиків влаштували провокацію, чим змусили суддю перевести слухання у закритий режим, як того хотіли прокурори.

Сам Тамразов у суді заявив, що зустрітися з одіозним прокурором Костянтином Куликом його змусив працівник СБУ.

10 серпня суд заарештував Тамразова на два місяці, за кілька днів він вийшов із СІЗО під заставу в 3 мільйони гривень.

21 серпня Тамразова повторно затримали.

Генпрокуратура повідомила Тамразову про підозру в сприянні злочинній організації Януковича й пропонує йому угоду зі слідством.

На суді прокуратура клопотала про арешт Тамразова з альтернативою застави в 577 мільйонів гривень. Суд відмовив прокуратурі в арешті Тамразова й призначив йому заставу в 20 мільйонів гривень.

Апеляційний суд міста Києва 28 серпня не зміг розглянути скаргу Тамразова на обраний запобіжний захід у справі про хабар через неявку прокурора та відсутність матеріалів справи. Розгляд апеляційної скарги перенесли на 12:30 4 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: